Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Πατήστε "Περισσότερα" και μάθετε για το ποια cookies χρησιμοποιούνται.

asteris phonel icon+30.23710 52000     asteris mail iconinfo@asterisvillage.gr     asteris google icon40.265626, 23.460810

Είσοδος/Εγγραφή

Τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρείτε, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την επικοινωνία μαζί σας για τυχόν κράτηση στο ξενοδοχείο μας, δεν διαμοιράζονται σε τρίτους, δεν χρησιμοποιούνται για κανέναν άλλο σκοπό. Μπορειτε να τα αλλάξετε είτε στέλνοντας mail στο info@asterisvillage.gr είτε εσείς οι ίδιοι από τις ρυθμίσεις λογαριασμού αφού πρώτα έχετε συνδεθεί.

H πανέμορφη Χαλκιδική έχει τρία πόδια και αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στο πρώτο της Κασσάνδρας και το πιο βόρειο, του Άθω, η Σιθωνία είναι και το πιο καλλίγραμμο. Πήρε το όνομά της από τον Σίθωνα, βασιλιά της Μακεδονίας, γιο του Ποσειδώνα και της Όσσας. Η μυθολογία λέει ότι ο Σίθωνας ήταν πατέρας της πανέμορφης Παλλήνης, την οποία διεκδικούσαν επώνυμοι μνηστήρες από όλο τον κόσμο.

Όποιος διεκδικούσε την Παλλήνη για νύφη, όμως, έπρεπε να μονομαχήσει με τον πατέρα της κι επειδή όλοι οι μνηστήρες έχαναν στη μονομαχία, η Παλλήνη δεν παντρευόταν ποτέ. Όταν ο Σίθωνας γέρασε, έβαζε τους μνηστήρες να μονομαχούν μεταξύ τους. Σε μία τέτοια μονομαχία, αντίπαλοι ήταν ο Κλείτος και ο Δρύαντας. Η καρδιά της Παλλήνης χτυπούσε για τον Κλείτο και έτρεμε μήπως ο καλός της σκοτωθεί.

Εκμυστηρεύτηκε τότε την αγωνία της σε ένα γέροντα τροφό, ο οποίος αφού την καθησύχασε, δωροδόκησε τον ηνίοχο του Δρύαντα για να χαλάσει το άρμα του αφέντη του, έτσι ώστε ο Κλείτος να νικήσει στη μονομαχία. Ο Σίθωνας, όμως, επειδή κατάλαβε τι συνέβη, αποφάσισε να κάψει την κόρη του. Μία "θεϊκή" βροχή, ωστόσο, έσβησε τη φωτιά την κατάλληλη στιγμή και η Παλλήνη σώθηκε. Ο Σίθωνας, καταλαβαίνοντας το σημάδι των Θεών, αναγνώρισε το λάθος του και πάντρεψε τους δύο νέους.

Είναι ορεινή, γενικά, περιοχή με ωραία δάση. Ψηλότερη κορυφή της είναι ο Ίταμος (ύψος 811 μ.). Το κλίμα της είναι μεσογειακό. Η περιοχή φημίζεται για το θαυμάσιο μέλι που παράγεται  (η Νικήτη είναι το μεγαλύτερο μελισσοκομικό κέντρο της Ελλάδας), αλλά και για το λάδι, τις ελιές, τα ψάρια, το κρασί, τα σταφύλια και τα τυροκομικά προϊόντα.

Κατά την περιήγησή σας στην περιοχή της Σιθωνίας θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε ατέλειωτα μαγευτικά τοπία, γραφικά λιμανάκια, θαυμάσιες χρυσαφένιες παραλίες, μοναχικούς ορμίσκους πλάι σε ελαιώνες, καταπράσινα λιβάδια και δάση, γαλήνια ψαροχώρια, αλλά και εκπληκτική αρχιτεκτονική σε σπίτια και εκκλησίες. Μόνο στη Χαλκιδική μπορείτε να απολαύσετε θαυμάσιες αμμουδιές με τον τέλειο συνδυασμό πράσινου και γαλάζιου καθώς με ένα απλό φύσημα του αέρα τα πεύκα συναντούν τα κύματα.

all cretid card 2018bASTERIS VILLAGE - Copyright © 2018 - 2020