Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Πατήστε "Περισσότερα" και μάθετε για το ποια cookies χρησιμοποιούνται.

asteris phonel icon+30.23710 52000     asteris mail iconinfo@asterisvillage.gr     asteris google icon40.265626, 23.460810

Είσοδος/Εγγραφή

Τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρείτε, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την επικοινωνία μαζί σας για τυχόν κράτηση στο ξενοδοχείο μας, δεν διαμοιράζονται σε τρίτους, δεν χρησιμοποιούνται για κανέναν άλλο σκοπό. Μπορειτε να τα αλλάξετε είτε στέλνοντας mail στο info@asterisvillage.gr είτε εσείς οι ίδιοι από τις ρυθμίσεις λογαριασμού αφού πρώτα έχετε συνδεθεί.

Αξιόλογος, με αυξανόμενη οικονομικά δυναμική, είναι ο οικισμός των Καλυβών, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, μεταξύ Γερακινής και Ολύνθου.  Οι Καλύβες πήραν το όνομά τους από το πλήθος αγροτικών σπιτιών (καλυβών), που έχτιζαν οι Πολυγυρινοί στην περιοχή για να καλλιεργούν τα πλούσια κτήματά τους, όπως τους μεταξοσκώληκες παλιότερα.

Στις Καλύβες, εκτός από τους πατροπαράδοτους ελαιώνες που υπήρχαν από αιώνες, αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες στρέμματα ελαιώνες βρώσιμης ελιάς, που μαζί με τους γειτονικούς πλούσιους ελαιώνες της Ολύνθου, αποτελούν το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής της περίφημης χονδροελιάς σε όλο το Νομό Χαλκιδικής. Χιλιάδες τόνοι ελιάς παράγονται στην περιοχή, δίνοντας εξαιρετικά δυναμικό εισόδημα στους κατοίκους και τροφοδοτούν τα πολλά εργοστάσια επεξεργασίας και τα ελαιουργεία της περιοχής, ενώ μεγάλες ποσότητες τροφοδοτούν εργοστάσια σε άλλες περιοχές.

Πολιούχος του χωριού είναι ο Άγιος Μόδεστος (17-8 Δεκεμβρίου), ενώ υπάρχουν πολλά εξωκλήσια. Στην παραλία Καλυβών υπήρχε η αρχαία πόλη Μυκήβερνα, ανεξάρτητη και σημαντική, που ήταν λόγω της θέσης της, επίνειο της ονομαστής αρχαίας Ολύνθου. Δεν έχουν γίνει συστηματικές ανασκαφές στο χώρο της αρχαίας πόλης.

Στις Καλύβες υπάρχουν ταβέρνες, καφετερίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολλές εξοχικές κατοικίες. Τι καλύτερο όμως από το να περάσεις τη μέρα σου σε ένα από τα beach-bar; Στην παραλία λειτουργούν δύο beach-bar, το Και τα δύο προσφέρουν δωρεάν ομπρέλα-ξαπλώστρα. Επιπλέον υπάρχουν ντουζιέρες και αποδυτήρια. Για φαγητό μπορείς να βρεις μόνο ότι προσφέρουν τα 2 beach-bar αλλά και μια καντίνα που λειτουργεί στο ενδιάμεσο.

Η παραλία στις Καλύβες είναι μια τεράστια αμμουδιά που επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόλπο που σχηματίζεται ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο πόδι. Συγκεκριμένα στις Καλύβες η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά με αποτέλεσμα να είναι ιδανική και για μικρά παιδιά. Η άμμος συνεχίζει μέσα στη θάλασσα και έτσι δεν υπάρχει φόβος από τις πέτρες ή τους αχινούς. Είναι ιδανική για παιδιά. Άμμος και ρηχή θάλασσα για περίπου 70 μέτρα είναι ο καλύτερος συνδυασμός για ένα παιδί.

all cretid card 2018bASTERIS VILLAGE - Copyright © 2018 - 2020